Programok

Gyalogtúra a Vörös-mocsár tanösvényen

Császártöltés határában a löszpart alatt húzódik a Vörös-mocsár. A mocsár az egykori Duna-mederben keletkezett, több százezer évvel ezelőtt. A lassú feltöltődés által több méter vastag tőzegtelepek képződtek. A tőzeget évtizedek óta bányásszák. Az így keletkezett tőzeggödrökben fajokban gazdag vizes élőhelyek alakultak ki. A meredek löszfalakba vájt üregekben gyurgyalagok költenek.

A természetvédelmi területen húzódó Vörös-mocsár tanösvény egy 2500 m szakasz, ahol a tőzeges mocsár jellemző életközösségeit, és a löszpartok madárvilágát figyelhetik meg a látogatók. A tanösvény a császártöltési Csala-csárdától indul az 54.-es főút 68 km-nél és Császártöltés előtt egy üzemen kívüli téglagyárnál végződik.

A mocsár a területet nem ismerők számára veszélyes lehet, ezért csak a kijelölt útvonalon, vagy szakvezetővel ajánlott látogatni. Tapasztalt túravezetőt Szállodánk biztosít vendégeinknek minimum 6 résztvevő esetén. Kalandokra kész vendégeink számára éjszakai túrát is szervezünk a Vörös-mocsár területén. Túrázási szándékukat kérjük előre jelezzék a Szálloda recepcióján.

Borkóstolók

A Pincelakat Borház és Szálloda épületének különlegessége és ékessége, hogy öt löszfalba vájt boros pince fölé épült, melyek között van olyan, ami közel száz éves múltra tekint vissza. Ezért vendégei számára kihagyhatatlan program a pincelátogatással egybekötött borkóstoló, mely során Borházunk ékes borait kínáljuk kóstolásra. Igény szerint borkorcsolyával színesítjük az élményt.

Rendszerint kedden, szerdán és pénteken 19.00-tól lehet részt venni a pincelátogatásokon.

Csoportoknak egyéni időpont egyeztetés szükséges.

 • Borkóstoló 4 borból borkorcsolyával: 1800.-/fő
 • További tételek: 350.-/fajta/fő

Boraink nagy része saját készítésű bor, de helyi és környékbeli borászok borait is kínáljuk vendégeinknek.

Nézzen szét boros pincéinkben!


Pincetúrák

 • Császártöltés

Császártöltés egy olyan sváb pincefalu, ahol több száz présház és pince található a falu belterületén . A  központból induló Főkáptalani-pincesor kezdetét egy szépen faragott díszhordó jelzi. Szállodánk a Főkáptalani pincesor első öt pincéje fölé épült. Az itteni présházakra jellemző forma, a nyeregtető alatti homlokzat középen ajtóval, két oldalt pedig szimmetrikusan elhelyezkedő kis ablakokkal, a sváb pinceépítési technikát jól demonstrálja.

Présházak emellett még szép számban találhatók a Kissoron, a Kossuth Lajos utcában is, bár itt már kevésbé rendezett az összképük.

 • Hajós

A ma 24 utcából és 1200 présházból álló Hajós-Pincefalu országos és európai viszonylatban is egyedülálló. Csodálatos látványkényt tárul az ember szeme elé a Kalocsai-Sárközből hirtelen kiemelkedő magas löszpart peremén sorjázó fehérre meszelt falú kis présházak kacskaringózó vonala. A löszfajba vájt, a termő szőlőtőkék alatt húzódó 20-50 méter hosszú pincealagutakban sorakoznak a zamatos vörös- és fehérbort rejtő hordók. A pincék átlagosan 20-70 méter hosszúak, hőmérsékletük évszaktól függetlenül 10-14 Celsius fok, ezért kiváló borok érlelődnek bennük.
Az hozzánk utazó egy nyugalmas, csendes pincefaluval találkozhat, ahol a hétköznapok rohanó világa után nyugalomra lelhet a hűs borospincék valamelyikében.

A pincetúra jellemzően két vagy három pince látogatását takarja, ahol pincénként 4-5 fajta bor kóstolásával és pincénként eltérő borkorcsolyával várják az érdeklődőket minimum 4 fővel.

Horgászat

Ha nem a bor miatt, akkor a településünkön található horgász paradicsom miatt mindenképpen érdemes ellátogatni hozzánk. A Smaragd Horgászcentrum alig 5 km-re Szállodánktól várja akár a nap 24 órájában a horgász szenvedélynek hódoló vendégeinket. A három tóból álló komplexumban a törpeharcsától a süllőn át a szürkeharcsáig mindenféle halra lehet horgászni. Hagyományos horgászat mellett, itt pergetési lehetőség is van.

Akár egy egész napos programként a család minden tagja számára is kikacsolódást jelenthet.

A tavak mellett állatsimogató is van a területen, ahol a gyerekek birkák, kecskék, lovak, pónik és egy szamár társaságában tölthetik el az időt.

Vendégeink számára szükség esetén felszerelést bérelhető a helyszínen. Állami horgászjeggyel nem rendelkező vendégeinket is szívesen látják.


Evezős túrák

Aktív pihenésre vágyó vendégeink számára különleges programként ajánljuk a településünk mellett húzódó Duna-völgyi Főcsatornán (DVCS) szervezett evezős túráinkat.

A túra nem csak szállóvendégeinknek, de a még helyi embereknek is meglepetésként szolgálhat. Olyan szemszögből ismerhetik meg festői környezetünket, ami semmilyen más formában nem elérhető.

Ez a program egyedülálló lehetőséget nyújt azoknak, akik szeretik a kalandokat, mobiljaikat kikapcsolva szeretnének egy fél napra kiszakadni a megszokott életükből. Kellemes testmozgással egybekötve szeretnék a víz csendjét élvezni és csodálni a csodálatos látványt, amit a DVCS vízi növényvilága és állatállománya nyújt. A túrákat tapasztalt túravezető vezeti minimum 6 résztvevő esetén . A szükséges teljes felszerelés (kenu, evezőlapátok, mentőmellény stb.) bérelhető a helyszínen.


Akciós ajánlataink

 • Páratlan ajánlat pároknak

  Érvényesség: 2017. január 01. - 2018. december 21.
  már 11 475 Ft -tól/fő/éj
  Minimum foglalható: 2 éj
  Bővebben
 • Kutyabarát ajánlat gazdiknak

  Érvényesség: 2017. január 01. - 2018. december 21.
  már 9 900 Ft -tól/fő/éj
  Minimum foglalható: 2 éj
  Bővebben
 • Vidéki Vakáció

  Érvényesség: 2018. június 15. - 2018. szeptember 30.
  már 9 250 Ft -tól/fő/éj
  Minimum foglalható: 2 éj
  Bővebben
 • Téli Pincelakat ajánlat

  Érvényesség: 2017. december 01. - 2018. március 31.
  már 8 950 Ft -tól/fő/éj
  Minimum foglalható: 2 éj
  Bővebben
 • Tavaszi Pihenés

  Érvényesség: 2018. április 02. - 2018. június 15.
  már 8725 Ft -tól/fő/éj
  Minimum foglalható: 2 éj
  Bővebben

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig naprakész legyen új ajánlatainkról és elsőként értesüljön különleges csomagjainkról!

Vendégeink mondták

 • Nagyon jól éreztük magunkat.Tényleg csend nyugalom.A személyzet maximálisan a vendégért van,minden kérésünket rögtön teljesítették.Az ételek...
  Somorácz Györgyné
  Dunaújváros
 • Fantasztikus hely! Már másodjára jártunk itt, most sem csalódtunk! Három napot töltöttünk el itt csend és nyugalomban. Az ágyneműk,...
  Szegfű Zoltán
  Szolnok
 • Szuper hely, kedves személyzet, jó programok és isteni ételek. Egyedül a wellness részlegről hiányoltuk a napozóágyakat, melyből csak 1 db volt....
  Szabó Tímea
  Dunaújváros
 • Igényesen kialakított, a környezetbe illeszkedő hotel. Minden igényt kielégítő szolgáltatások. Nagyszerű és udvarias személyzet. Csak ajánlani...
  Halmosi Róbert
  Zalaegerszeg
 • Szuper hely :)Mindenkinek ajánlom!Kedves,udvarias személyzet,gyors kiszolgálás,családias hangulat.Az ételek ízletesek, finomak és nagy adagok...
  Buti Médea
  Délegyháza
 • A leges-leges-legszuperebb hely! Nem sokkal a nyitás után töltöttünk el egy hétvégét itt és annyira beleszerettünk, hogy mikor elkezdtük...
  Szatmári-Pallaga Rebeka
  Budapest