Programok

Gyalogtúra a Vörös-mocsár tanösvényen, 

Kerékpározás a horgásztavak mentén a Kétvölgyig vagy akár egészen a Hajósi Pincefaluig

Császártöltés határában a löszpart alatt húzódik a Vörös-mocsár. A mocsár az egykori Duna-mederben keletkezett, több százezer évvel ezelőtt. A lassú feltöltődés által több méter vastag tőzegtelepek képződtek. A tőzeget évtizedek óta bányásszák. Az így keletkezett tőzeggödrökben fajokban gazdag vizes élőhelyek alakultak ki. A meredek löszfalakba vájt üregekben gyurgyalagok költenek.

A természetvédelmi területen húzódó Vörös-mocsár tanösvény egy 2500 m szakasz, ahol a tőzeges mocsár jellemző életközösségeit, és a löszpartok madárvilágát figyelhetik meg a látogatók. A tanösvény a császártöltési Csala-csárdától indul az 54.-es főút 68 km-nél és Császártöltés előtt egy üzemen kívüli téglagyárnál végződik.

A mocsár a területet nem ismerők számára veszélyes lehet, ezért csak a kijelölt útvonalon, vagy szakvezetővel ajánlott látogatni.

A másik irányba az 1 km hosszan elterülő horgásztavak mentén a Kunsági Nemzeti Parkon keresztül elsétálhatunk Kétvölgyig, illetve a Hajós Pincefaluig, amely 6-7 km távolságra található a szállodától.

Az itt található természetvédelmi terület is gyönyörű és érintetlen, további különlegességét az ide telepített bivalyok jelentik, melyek megtekinthetőek a túra során.

Borkóstolók

A Pincelakat Borház és Szálloda épületének különlegessége és ékessége, hogy öt löszfalba vájt boros pince fölé épült, melyek között van olyan, ami közel száz éves múltra tekint vissza. Ezért vendégei számára kihagyhatatlan program a pincelátogatással egybekötött borkóstoló, mely során Borházunk ékes borait kínáljuk kóstolásra. Igény szerint borkorcsolyával színesítjük az élményt.

Rendszerint kedden, szerdán és pénteken 19.00-tól lehet részt venni a pincelátogatásokon.

Csoportoknak egyéni időpont egyeztetés szükséges.

 • Borkóstoló 4 borból borkorcsolyával: 2200.-/fő
 • További tételek: 350.-/fajta/fő

Boraink nagy része saját készítésű bor, de helyi és környékbeli borászok borait is kínáljuk vendégeinknek.

Nézzen szét boros pincéinkben!


Pincetúrák

 • Császártöltés

Császártöltés egy olyan sváb pincefalu, ahol több száz présház és pince található a falu belterületén . A  központból induló Főkáptalani-pincesor kezdetét egy szépen faragott díszhordó jelzi. Szállodánk a Főkáptalani pincesor első öt pincéje fölé épült. Az itteni présházakra jellemző forma, a nyeregtető alatti homlokzat középen ajtóval, két oldalt pedig szimmetrikusan elhelyezkedő kis ablakokkal, a sváb pinceépítési technikát jól demonstrálja.

Présházak emellett még szép számban találhatók a Kissoron, a Kossuth Lajos utcában is, bár itt már kevésbé rendezett az összképük.

 • Hajós

A ma 24 utcából és 1200 présházból álló Hajós-Pincefalu országos és európai viszonylatban is egyedülálló. Csodálatos látványkényt tárul az ember szeme elé a Kalocsai-Sárközből hirtelen kiemelkedő magas löszpart peremén sorjázó fehérre meszelt falú kis présházak kacskaringózó vonala. A löszfajba vájt, a termő szőlőtőkék alatt húzódó 20-50 méter hosszú pincealagutakban sorakoznak a zamatos vörös- és fehérbort rejtő hordók. A pincék átlagosan 20-70 méter hosszúak, hőmérsékletük évszaktól függetlenül 10-14 Celsius fok, ezért kiváló borok érlelődnek bennük.
Az hozzánk utazó egy nyugalmas, csendes pincefaluval találkozhat, ahol a hétköznapok rohanó világa után nyugalomra lelhet a hűs borospincék valamelyikében.

A pincetúra jellemzően két vagy három pince látogatását takarja, ahol pincénként 4-5 fajta bor kóstolásával és pincénként eltérő borkorcsolyával várják az érdeklődőket minimum 4 fővel.

Evezős túrák

Aktív pihenésre vágyó vendégeink számára különleges programként ajánljuk a településünk közelében található vízitúra útvonalainkat.

A túra nem csak szállóvendégeinknek, de a még helyi embereknek is meglepetésként szolgálhat. Olyan szemszögből ismerhetik meg festői környezetünket, ami semmilyen más formában nem elérhető.

Ez a program egyedülálló lehetőséget nyújt azoknak, akik szeretik a kalandokat, mobiljaikat kikapcsolva szeretnének egy napra kiszakadni a megszokott életükből.

Vendégeink két különböző túraútvonal közül válaszhatnak.

Egyik útvonalunkkal kellemes testmozgással egybekötve szeretnék a víz csendjét élvezni és csodálni a gyönyörű látványt, amit a Veránka-sziget növényvilága nyújt a sziget megkerülésével.

Másik útvonalunk Kalocsán át vezet a Vajas (Csorna-Foktői-csatorna) medrében, ahol a gyönyörű látványvilág mellett kikötünk Kalocsa belvárosában így az érseki kertet is megcsodálhatjuk.

A túrákat tapasztalt túravezetők vezetik minimum 6 résztvevő esetén . A teljes felszerelést mi biztosítjuk (kenu, evezőlapátok, mentőmellény). Az egész napos túrák alatt 16-18 km eveznek kedves vendégeink. A teljes kikapcsolódás élményét oda-vissza transzferral és a végén egy könnyed egy tál étel délutáni elfogyasztásával igyekszünk teljessé tenni.

Túráinkat hétvégenként szervezzük (szombat,vasárnap). Minden esetben előzetesen szükséges jelentkezni, és minimum 6 főtől indulnak túráink. Az egésznapos túra felnőttek esetén 6500 Ft/fő gyermekek (4-14 éves korig) esetén 6000 Ft/ fő. Az ár a teljes költséget tartalmazza.

Jelentkezni a +3678/443-357 -es telefonszámon vagy az info@pincelakat.hu email címen lehetséges.


Akciós ajánlataink

  Hírlevél

  Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig naprakész legyen új ajánlatainkról és elsőként értesüljön különleges csomagjainkról!

  Vendégeink mondták

  • Csodálatos környezet, szuper szállás, nagyon figyelmes kiszolgálás, a wellness tiszta, jól felszerelt, az ételek, borok fantasztikusak. Visszavágyunk!!
   Medgyessy Éva
   Szeged
  • Egy hétvégét töltöttünk itt Barátokkal. Nagyon jól éreztük magunkat. A személyzet nagyon kedves, isteniek az ételek. Tisztaság van a szobàkban és a wellness...
   Tóth Boglárka
   Szentes
  • Már négyszer voltunk ezen a helyen. Nyugalom, jó ételek, finom borok, kellemes vizű medence, napozási lehetőség, jakuzzi, szauna, szolárium, billiárd, kis...
   Szegfű Zoltán
   Szolnok
  • 14 fős társaságunk mindent nagyon jónak talált. A személyzet is mindent megtett, hogy semmiben ne legyen hiányunk. csak ajánlani tudjuk ezt a szép helyet...
   Keresztes-N Tibor
   Balatongyörök
  • Már harmadjára jártunk itt és újra minden remek volt. A szobák, a tisztaság, az udvariasság, az ételek, a medence, minden. Még visszatérünk. Köszönjük .
   Szegfű Zoltán
   Szolnok
  • Remekül éreztük magunkat. Kedves készséges mosolygós vendéglátók.Nagyon bőséges,változatos,finom ételek. Tiszta tágas kényelmes szobák.Igazán minden a...
   Szalóki Emese
   Cegléd